Kijk live Dienst terugkijken
30 juni 2023

Viering op 2 juli – 4e na Trinitatis

De Heer is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen?
Bij de Heer is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn?”

(antifoon naar Psalm 27 : 1,2)

Viering voor kerk en thuis

Deze vierde zondag na Drievuldigheidszondag staat in het luthers leesrooster ook in het teken van het bezoek van Maria aan Elisabeth, de Maria Visitatie. De kerkelijke kleur is groen. Voorganger is een bekende gastpredikant voor ons: drs. Marie-José Dusseldorp, lekendominicaan. Zij  heeft gewerkt als pastoraal werker in de parochie en later als geestelijk verzorger in het gevangeniswezen. Organist van dienst is Luuk Schuurman.

Deze zondag is er kindernevendienst. U bent welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de viering te komen. Na afloop is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Van harte welkom!

Nog een week is de expositie ‘Kerk en slavernij’ in onze kerk te zien, gemaakt door Luthers Amsterdam. Sinds 2013 is in Amsterdam een werkgroep met vertegenwoordigers van verschillende kerken bezig met het thema: ‘Heilzame Verwerking van het Slavernijverleden’. In aanloop naar de viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 2023 heeft de werkgroep een tentoonstelling samengesteld waarin zij de geschiedenis van de kerken met het slavernijverleden belicht. Ze wil zo uitnodigen tot nadenken en gesprek.

Wegens het eclatante succes vorige week, is na deze viering opnieuw een actie koekverkoop voor het project Blue Footprint. Bij dit project zijn onze gemeenteleden Marjette en Sander betrokken ten behoeve van een opvanghuis voor kwetsbare meisjes en vrouwen in Kwale, Kenia. Mensen die afgelopen zondag de koek gemist hebben, kunnen nu alsnog (of weer) hun slag slaan.

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconale collecte voor deze zondag is bestemd voor de Stichting ORA. Stichting ORA (afgeleid van Ora et Labora) is een interkerkelijke hulporganisatie. ORA ondersteunt initiatieven in 20 landen in Azië, Afrika en Oost-Europa. ORA werkt nauw samen met lokale kerken en lokale organisaties. Gebieden waar rampen plaatsvinden probeert men zoveel mogelijk te benaderen vanuit samenwerking met kerken.

De 2e collecte is bestemd voor het Jeugdwerk in onze gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname wordt ook hier geplaatst. U kunt de viering daarnaast via streaming/Dienst terugkijken bekijken.

We wensen u een fijne zondag toe!