Kijk live Dienst terugkijken
18 december 2020

Viering op 20 december – Rorate – 4e Advent

Hemel, laat gerechtigheid neerregenen,
laat haar neerstromen uit de wolken,
en laat de aarde zich openen
en ook het recht doen ontspruiten
(antifoon naar Jesaja 45 : 8a)

Viering voor (kerk en) thuis

Zondag 20 december is de 4e zondag van Advent, de periode van inkeer en overdenking in de toeleving naar het Kerstfeest. Deze zondag wordt ook zondag Rorate genoemd: regent, dauw of de zondag van de gerechtigheid. De kleur voor deze zondag is donkerpaars. Vanwege de coronamaatregelen geen viering met bezoekers, maar een meditatieve viering thuis, ondersteunt met beelden vanuit de kerk. Margo Jonker is predikant van dienst.

Op deze zondag zijn de engelen in de kerk aanwezig, die door een groep gemeenteleden op 3 december jl. zijn geschilderd. Zie hiervoor ook dit nieuwsbericht. In de evangelielezing komt ook een engel aan het woord. U kunt ze zien in de online-viering. En als we na de lockdown terugkomen in de kerk, zijn er vast nog een paar te bewonderen.

Tot 19 januari 2021 worden in het kerkgebouw geen vieringen gehouden waar u fysiek bij kunt zijn.

Liturgie

De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u thuis uw viering in verbondenheid met elkaar vormgeven.

Video

Collecten

De diaconale collecte voor deze zondag is bestemd voor de Stichting Leprazending. Deze organisatie is een internationale christelijke organisatie tégen lepra, met aandacht en liefde voor de individuele patiënt. Men wil leprapatiënten medisch, sociaal en geestelijk bijstaan. Leprazending streeft ernaar om Gods liefde zichtbaar en tastbaar te maken voor mensen die zich verstoten voelen, aldus de organisatie.

 De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Nu u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Fotogroet vanuit de kerk

Kerstbemoediging Lutherse Synode

De lutherse synode heeft in haar laatste nieuwsbrief een kerstbemoediging voor u uitgebracht. De nieuwsbrief met groet kunt u bekijken via onderstaande knop.

We wensen u een fijne zondag toe!