Kijk live Dienst terugkijken
19 mei 2023

Viering op 21 mei – Zondag Exaudi of Wezenzondag

Hoor mij, Heer, als ik tot u roep, uw nabijheid, Heer, wil ik zoeken, verberg uw gelaat niet voor mij. Halleluja!

(antifoon naar Psalm 27 : 7a, 8c, 9a)

Viering voor kerk en thuis

Deze zesde zondag na Pasen staat in het teken van het horen op ons roepen (Exaudi, naar Psalm 27) en wordt ook wel Wezenzondag genoemd. Christus is naar de hemel gegaan en lijkt iedereen als wezen of verweesd achter te laten. De kerkelijke kleur is wit. Gastvoorganger is ds. Ries Nieuwkoop, emeritus-predikant in Zwolle en lid van onze gemeente. Gerrit Bril is organist van dienst en muzikale medewerking op saxofoon(s) wordt verleend door Corrine Venhuis – van den Brom.

Deze zondag is er kindernevendienst. U bent welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de viering te komen. Na afloop is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Van harte welkom!

Wij voelen ons tijdens deze viering verbonden met de 45 gemeenteleden die samen op stap zijn naar Eisenach en Wittenberg. Op zondagmorgen gaan zij naar de viering in de Slotkapel van Wittenberg. Onze kerk zal hierdoor waarschijnlijk wat minder gevuld zijn dan we gewend zijn.

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconale collecte voor deze zondag is bestemd voor Kinderhospice Binnenveld te Barneveld. Het hospice biedt complexe zorg aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen met een beperkte levensverwachting. Deze zorg wordt gegeven in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Naast het bieden van deze zorg streeft Kinderhospice Binnenveld ernaar kennis op het gebied van palliatieve zorg voor kinderen te ontwikkelen én uit te dragen. Kinderhospice Binnenveld heeft een landelijke dekking en een voortrekkersfunctie in Nederland.

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname wordt ook hier geplaatst. Door omstangheden is deze viering niet gestreamd en daarmee niet op video terug te zien.

Zondag Exaudi, ds Ries Nieuwkoop

We wensen u een gezegende zondag toe!