Kijk live Dienst terugkijken
20 januari 2023

Viering op 22 januari – 3e Zondag na Epifaniën – Avondmaal en afscheid/bevestiging ambtsdragers

‘Looft de Heer, alle volken. Prijs hem alle naties, zijn liefde voor ons is overstelpend, eeuwig duurt de trouw van de Heer.’
(Psalm 117)

Viering voor kerk en thuis

Deze zondag vieren we de derde zondag na Epifaniën, de verschijning van onze Heer Jezus Christus. De kerkelijke kleur voor deze zondag is wit, maar vanwege het feestelijke (en geestelijke) karakter bij ons vandaag rood. In de viering van het Heilig Avondmaal van a.s. zondag zullen ambtsdragers afscheid nemen en nieuwe ambtsdragers worden bevestigd. Een bijzonder gebeuren en teken van moed en vertrouwen: zovelen hebben taken gedragen en zovelen nemen taken over. Daar komt heel wat geestkracht bij kijken. Bart Lip bespeelt het orgel. We volgen Liturgie I en Avondmaalsliturgie I.

Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent altijd welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de kerk te komen. Na de viering is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen en kunt u genieten van de nieuwe tentoonstelling die de interieurcommissie heeft ingericht. Van harte welkom!

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Let op: in verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet. Kleed u warm aan voor de viering. In de banken liggen dekentjes die u kunt gebruiken, mocht u het koud krijgen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconie collecte is deze zondag bestemd voor onze partnerkerk, de Protestantse Kerk van Nias op de Batu-eilanden (BNKP) in Indonesiё. Het Luthers Genootschap hoopt dat de kerken genoemde projecten blijven steunen om zowel de gemeenschap op Nias en de Batu-eilanden, evenals de projecten in de andere aandachtsgebieden als bijvoorbeeld Suriname, verder gestalte te kunnen geven.

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Zondag 3e na Epifanie, ds Margo Jonker

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!

Wisseling van de wacht