Kijk live Dienst terugkijken
21 april 2023

Viering op 23 april – Zondag Misericordias Domini

Halleluja! Van het erbarmen van de HEER is de aarde vervuld.
Door het woord van de HEER is de hemel gemaakt. Halleluja!

(antifoon naar Psalm 33 : 5b, 6a)

Viering voor kerk en thuis

Deze tweede zondag na Pasen staat in het teken van het erbarmen van de Heer en heet daarom Misericordias Domini (naar Psalm 33). De kerkelijke kleur is wit. Gastvoorganger is dominee Maarten Diepenbroek, momenteel predikant in Arnhem en werkend aan een proefschrift over liturgie. Organist is Luuk Schuurman.

Deze zondag is er kindernevendienst. U bent welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de viering te komen. Na afloop is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Van harte welkom!

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. In verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconale collecte voor deze zondag is bestemd voor Stichting Christ’s Hope. Deze stichting heeft als doel het geven en bevorderen van verschillende soorten hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen in landen waar veel hiv-/aids-infecties voorkomen. In Afrika is aids nog altijd een groot probleem. Miljoenen kinderen lijden direct of indirect aan  de gevolgen ervan doordat ze wees worden of zelf ziek zijn. Voor deze kinderen is zorg nodig. Door het werk van Christ’s Hope ontvangen zij hoop op een betere toekomst, zonder aids.  

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Bloemengroet

Nieuw leven
de dood is overwonnen
een bloeiende tuin.

We wensen u een gezegende zondag toe!