Kijk live Dienst terugkijken
20 juni 2024

Viering op 23 juni – Vierde zondag na Trinitatis

De HEER is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen?
Bij de HEER is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn?

Antifoon naar Psalm 27: 1-2

Viering voor kerk en thuis

Een bijzondere viering deze zondag omdat we vieren dat Chica van Dam 40 jaar geleden predikant werd. Een bijzonder jubileum. Chica gaat zelf voor in deze viering om dit jubileum te markeren. In 1984 werd zij predikant in haar eerste gemeente in Eindhoven. Ds. Chica van Dam is meer dan tien jaar voorganger in onze gemeente geweest, van 1999 tot 2010. En na die tijd is zij als emerituspredikant altijd met zorg en aandacht betrokken geweest op onze gemeente. Luuk Schuurman bespeelt het orgel en leidt ook de cantorij die aan de viering medewerking verleent. De kerkelijke kleur is groen.

Op zondag 23 juni collecteert de diaconie voor de stichting Nederlandse Vrienden van Neve Shalom/Wahat al Salaam. Deze stichting wil de doelstelling van genoemd dorp bevorderen door materiële en immateriële ondersteuning. In het dorp Wahat al Salaam geloven de bewoners in het belang van een plek waar Joden en Palestijnen vredig en gelijkwaardig willen samenleven, zoals dat in het dorp wordt gepraktiseerd. Belangrijk is de School for Peace, waar joodse en Palestijnse kinderen samen leren en spelen. De Vriendenstichting wil het belang en de kracht van vredeseducatie bevorderen.

De tweede collecte is bestemd voor het diaconale werk in onze eigen gemeente.

Voorafgaand aan en na de viering is er in het gemeentecentrum alle gelegenheid om met elkaar bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

We wensen u een gezegende zondag!

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.