Kijk live Dienst terugkijken
21 mei 2021

Viering op 23 mei – Pinksteren – Viering voor kerk en thuis

“De Geest van de Heer vervult de hele wereld;
hij die alles omvat weet wat er gezegd wordt.”
(antifoon naar Wijsheid 1 : 7)

Viering voor kerk en thuis

De zevende (!) zondag na Pasen is het Pinksterfeest: de uitstorting van de Heilige Geest, de troosttoeroeper (Naardense Bijbel). Het feest van de Geest: gaven van vuur en warmte, licht en beweging. En dat zal zichtbaar zijn in de kerk: veel mensen hebben meegewerkt om een prachtige levendige en persoonlijke mobile te maken. Een kleine opname wordt gemaakt, die hopelijk op Pinksterzondag online te volgen is. In de viering wordt het Heilig Avondmaal gevierd.

De kerkelijke kleur is rood. Deze zondag gaat dominee Margo Jonker voor. Ter ondersteuning van de viering in kerk en bij u thuis vindt u hier aanvullende informatie. Na de viering in de kerk kan – voor wie wil – met elkaar koffie worden gedronken. Neemt u uw eigen (reis)beker mee?

Liturgie

De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Video

Voor uw thuisviering is een video gemaakt die u hier kunt bekijken. In de video wordt gebruik gemaakt van een verkorte liturgie. Deze kunt u hieronder inzien en downloaden.

Geluidsopname

Van de viering op zondag is een geluidsopname beschikbaar die u hier kunt beluisteren.

opname Pinksteren 2021

Collecten

De diaconale collecte is deze zondag bestemd voor het Augusta Victoria Ziekenhuis in Jeruzalem. Dit ziekenhuis wordt beheerd door de Lutherse Wereld Federatie. Dit ziekenhuis is opgericht na de oorlog van 1948. Het Augusta ziekenhuis wil zorg bieden aan alle bewoners, ongeacht ras, religie, nationaliteit, geslacht, of het vermogen om te betalen. De meerderheid van de patiƫnten bestaat uit verwijzingen van de Palestijnse Autoriteit en de VN-hulporganisatie voor de Palestijnen.

Het Augusta ziekenhuis biedt een groot aantal gespecialiseerde diensten die niet gemakkelijk toegankelijk of beschikbaar zijn in andere ziekenhuizen in de bezette Palestijnse gebieden. Het ziekenhuis is grotendeels liefdadigheidszorg. Dit is alleen mogelijk door de donaties en steun van kerken, organisaties en individuen.

De 2e collecte is op deze zondag bestemd voor het werk in onze gemeente.

Nu geld geven via een collecteschaal niet mogelijk is, wijzen wij u graag op enkele alternatieven: u kunt een bijdrage overmaken naar de diaconie of naar de kerkrentmeester. Vermeldt daarbij s.v.p. voor welke doelen u een bijdrage overmaakt. U kunt uw gaven overmaken:
– voor de diaconie op rekeningnummer: NL70 INGB 0005859694
– voor de kerk op rekeningnummer: NL81 INGB 0000850125

Bloemengroet

Bloemschikking Pinksteren 2021 (foto: Janke Geertsma)

We wensen u een gezegend Pinksterfeest toe!