Kijk live Dienst terugkijken
21 oktober 2022

Viering op 23 oktober – 19e zondag na Trinitatis

‘Ik ben het die je redt’, zegt de Heer. De Heer hoort de kreten van de rechtvaardigen.”
(antifoon naar Psalm 35 : 3b, 34 : 18a)

Viering voor kerk en thuis

Op deze negentiende zondag na Trinitatis gaat predikant ds. Nelleke Eygenraam voor. Zij is als regelmatige gastvoorganger bekend in en met de gemeente. Luuk Schuurman is organist. De kerkelijke kleur is groen. Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent altijd welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de kerk te komen.

Na de viering is iedereen welkom voor koffie en thee in het gemeentecentrum en op het plein. U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen.

Ter ondersteuning van de viering in kerk en bij u thuis vindt u op deze pagina aanvullende informatie over de viering in ons eigen kerkgebouw. De viering is ook via livestream te volgen op de website. Scroll naar de bovenkant van deze pagina of de homepage en klik op de knop linksboven bij ‘Dienst terugkijken’ of – wanneer de viering gaande is en opgenomen wordt – ‘Live’. De button verandert automatisch. De viering terugkijken via de website kan vanaf de dag erna.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

19e na Trinitatis, ds Nelleke Eygenraam

Collecten

De  diaconale collecte is deze zondag bestemd voor de Stichting ORA.  Deze stichting, waarvan de naam is afgeleid van  Ora et Labora, bid en werk,  is een interkerkelijke hulporganisatie. ORA ondersteunt initiatieven in 20 landen in Azië, Afrika en Oost-Europa. ORA werkt nauw samen met lokale kerken en lokale organisaties. Mensen in gebieden waar rampen plaatsvinden probeert men zoveel mogelijk te benaderen vanuit samenwerking met kerken.De nadruk bij de hulpverlening ligt op het ondersteunen van kerkelijke gemeenten die, georganiseerd met zoveel mogelijk vrijwilligers, de getroffen gebieden bezoeken. ORA wil hen voorzien van de nodige middelen om overlevende geloofsgenoten en andere overlevenden om hen heen te helpen met eerste levensbehoeften als voedsel, schoon drinkwater, dekens en een noodonderkomen.

De 2e collecte is deze zondag bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Als u niet in de gelegenheid bent om uw bijdrage te geven tijdens de viering, kunt een bijdrage overmaken naar de diaconie of naar de kerkrentmeester. Vermeldt daarbij s.v.p. voor welke doelen u een bijdrage overmaakt. U kunt uw gaven overmaken:
– voor de diaconie op rekeningnummer: NL70 INGB 0005859694
– voor de kerk op rekeningnummer: NL81 INGB 0000850125

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste vier banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!