Kijk live Dienst terugkijken
23 mei 2024

Viering op 26 mei – Zondag Trinitatis

Prijs de Heilige Drievuldigheid, de ondeelbare eenheid, wij loven Haar, omdat zij ons barmhartigheid heeft bewezen.

Antifoon naar Tobit 12:6

Viering voor kerk en thuis

Komende zondag is het Trinitatis – het feest van ‘Vader, Zoon en Heilige Geest’- ofwel hoe God op verschillende manieren aanwezig is, om zich te kunnen verbinden met mensen.
De cantorij, o.l.v. cantor-organist Luuk Schuurman, werkt mee aan deze dienst, de voorganger is ds. Margo Jonker en de kerkelijke kleur is wit. De cantorij zingt een mooi werk van Toon Hagen over God die heet ‘Ik ben’. En we zingen een prachtig nieuw lied aan het einde van de viering: lied 706 ‘Dans mee met Vader, Zoon en Geest, kom binnen in hun kring’. Voor wie het niet kent: de moeite waard om van te voren even door te zingen.

Deze zondag zijn wij gastkerk voor de Noordelijke Lutherse Gemeenten Kampen, Leeuwarden, Groningen en Oost-Groningen. We zullen veel gasten in de kerk hebben. Dat is ontzettend fijn. Hopelijk kunt u allen ze gastvrij ontvangen. Tijdens de viering is er ook een programma voor kinderen en jongeren. En natuurlijk is er oppas. Na de viering is er een mooi programma voor jong en oud, waaronder het beklimmen van de Grote Kerk. Vandaar heb je een prachtig uitzicht. En zeker ook op ons mooie kerkje. Voor die tocht naar het dak van de Grote Kerk (met lange trappen) moet je je inschrijven op zondagmorgen: er zijn drie groepen die na elkaar naar boven kunnen. Zoek de inschrijflijsten op als u mee wilt. Mocht u zich niet hebben opgegeven: er zijn vast plaatsen genoeg voor het programma. Voor de lunch is er, als we samen delen, altijd voldoende. Iedereen is welkom! Ook als u zich niet hebt opgegeven.

De eerste collecte deze zondag is bestemd voor de diaconie. De tweede collecte is bestemd voor de Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek.

We wensen u een gezegende zondag!

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.