Kijk live Dienst terugkijken
25 januari 2024

Viering op 28 januari – zondag Septuagesima

In mijn nood riep ik tot de Heer, ik schreeuwde naar mijn God om hulp. In zijn paleis hoorde hij mijn stem, mijn roepen bereikte zijn oren

Antifoon naar Psalm 18:7

Viering voor kerk en thuis

Op deze eerste zondag van de Paaskring vieren we het heilig avondmaal. Een kwetsbaar mens wordt in het evangelie van Marcus neergezet. En ook hoe Jezus met die kwetsbaarheid omgaat. Welkom in deze viering, zo tussen de Kersttijd en de Paaskring in. Het doorgaande leven komt aan de orde – zoals ook ons aller leven verder gaat, iedere dag – in de hoede van God. De liturgische kleur deze zondag is groen.

Voorafgaand aan en na de viering is er in het gemeentecentrum alle gelegenheid om met elkaar bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

De diaconie collecteert op zondag 28 januari voor het diaconale project Gered Gereedschap. Gered Gereedschap steunt al 40 jaar vakmensen in ontwikkelingslanden met gereedschap, kennis en kunde. De hulp die geboden wordt is praktisch en concreet. Goed gereedschap en de juiste machines worden ter beschikking gesteld en er wordt gezorgd voor gekwalificeerde leraren. Op die manier worden o.a. timmermannen, automonteurs en kleermakers naar zelfstandig werk begeleid. Met een goede vakopleiding zijn de mensen zelf in staat armoede achter zich te laten. De 2e collecte op zondag 28 januari is bestemd voor het onderhoudsfonds

We wensen u een gezegende zondag!

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.