Kijk live Dienst terugkijken
27 januari 2023

Viering op 29 januari – Laatste zondag na Epifaniën

‘Schittering is er als zonlicht, stralen komen uit zijn hand, waarin zijn kracht verborgen is’
(antifoon naar Habakuk 3 : 4)

Viering voor kerk en thuis

Deze zondag vieren we de laatste zondag na Epifaniën, de verschijning van onze Heer Jezus Christus. De kerkelijke kleur voor deze zondag is groen. Gastvoorganger is dominee Martin Jans, studentenpastor bij Hogeschool Windesheim in Zwolle en inmiddels een vertrouwd gezicht in onze gemeente. Cantor-organist Luuk Schuurman bespeelt het orgel. We volgen Liturgie II.

Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent altijd welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de kerk te komen. Na de viering is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen en kunt u genieten van de nieuwe tentoonstelling die de interieurcommissie heeft ingericht. Van harte welkom!

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Let op: in verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet. Kleedt u warm aan voor de viering. In de banken liggen dekentjes die u kunt gebruiken, mocht u het koud krijgen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconie collecte is deze zondag bestemd voor het diaconale project van onze kerk Stichting Gered Gereedschap. Deze Nederlandse organisatie steunt al 40 jaar vakmensen in ontwikkelingslanden met gereedschap, kennis en kunde. De hulp is praktisch en concreet. Goed gereedschap en de juiste machines worden ter beschikking gesteld. Men zorgt voor gekwalificeerde leraren en biedt begeleiding van o.a. timmermannen, automonteurs en kleermakers naar zelfstandig werk. Met een goede vakopleiding zijn de mensen zelf in staat armoede achter zich te laten.

De 2e collecte is bestemd voor het Onderhoudsfonds.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Laatste zondag na Epifanien, ds Martin Jans

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!