Kijk live Dienst terugkijken
26 oktober 2023

Viering op 29 oktober – 21e na Trinitatis

Heer, koning die over alles heerst. U hebt de macht over al wat bestaat. Niemand kan het verhinderen.

Antifoon naar het Gebed van Mordechai

Viering voor kerk en thuis

Komende zondag, de 21e zondag na Drievuldigheidszondag, zal Marie-José Dusseldorp voorgaan. Zij is lekendominicaan, heeft gewerkt in het gevangeniswezen en gaat met regelmaat voor in onze gemeente. Luuk Schuurman is de cantor-organist. En er zal voorzang zijn door Marjette Zomer en Gerdien Havinga. De kerkelijke kleur voor deze zondag is groen.

Om te vieren dat Maarten Luther zijn stellingen aan de deur van de slotkerk spijkerde kunt u na afloop van de kerkdienst voor € 5,00 een unieke sleutelhanger kopen in een kleur van de Lutherroos. De opbrengst is voor het doel van de diaconie: ‘Gered Gereedschap’. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt. Afrekenen kan bij de maker Rienke van der Heijden.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconie collecteert op zondag 29 oktober voor de Stichting UAF (Universitair Asiel Fonds). Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Het UAF is opgericht in 1948, toen een studentenopstand in Praag hard werd neergeslagen. Vijftig Tsjechische studenten en docenten vluchtten naar Nederland. Op initiatief van de Nederlandse universiteiten kregen zij de kans om hun studie en werk in Nederland voort te zetten. Dat was het begin van het Universitair Asiel Fonds, het UAF.

De 2e collecte is bestemd voor het jeugdwerk in onze eigen gemeente.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.

We wensen u een gezegende zondag!