Kijk live Dienst terugkijken
1 september 2023

Viering op 3 september – 13e na Trinitatis

Kom uw verbond met ons na, vergeet uw vernederd volk niet voorgoed.
Sta op, God, verdedig uw zaak!”

(antifoon naar Psalm 74 : 20a, 19b, 22a)

Viering voor kerk en thuis

De dertiende zondag na Drievuldigheidszondag. De kerkelijke kleur is groen. Voorganger is gastpredikant en studentenpastor van Hogeschool Windesheim Martin Jans. Organist van dienst is Luuk Schuurman. Er wordt gebruik gemaakt van Liturgie II.

De laatste zondag van de zomervakantie. Er zijn materialen in de kerkzaal voor de kinderen, zodat ze tijdens de overdenking/preek hun eigen invulling kunnen vormgeven. Na afloop is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen en kunt u een kijkje nemen bij de expositie van kunstzinnig werk gemaakt door gemeenteleden. Van harte welkom!

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Terugluisteren/-kijken

U kunt de viering via streaming/’ Dienst terugkijken’ bekijken. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.

Collecte

De diaconale collecte voor deze zondag is bestemd voor Kerk in Actie. Het thema is Kinderen in de Knel. Kinderarbeid moet stoppen, vindt ook Kerk in Actie. Daarom werkt men (inter)nationaal samen met partnerorganisaties aan beter onderwijs.  Jaarlijks worden 5.000 ouders en kinderen voorgelicht over het belang van onderwijs. Men bezoekt scholen om onderwijsadvies te geven en er is begeleiding om werkende kinderen weer (terug) naar school te krijgen. Collecteer mee, zodat ook in 2023 werkende kinderen een nieuw begin kunnen maken op school!

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

We wensen u een gezegende zondag toe!