Kijk live Dienst terugkijken
28 oktober 2022

Viering op 30 oktober – 20e zondag na Trinitatis

Heer, laat u leiden door uw goedheid en uw groot erbarmen. Red ons door uw wonderbare daden en verleen luister aan uw naam.
(Antifoon naar Daniël 1,19b-20)

Viering voor kerk en thuis

Op deze twintigste zondag na Trinitatis gaat predikant ds. Ries Nieuwkoop voor. Hij is als lid van de gemeente regelmatige gastvoorganger in onze gemeente en vervangt deze zondag Margo Jonker. Tia Deij is organist. De kerkelijke kleur is groen, of rood als Hervormingsdag (31 oktober) wordt gevierd. Deze zondag liggen ook weer brieven ter ondertekening klaar van Amnesty International. Schrijven helpt.

Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent altijd welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de kerk te komen.

Na de viering is iedereen welkom voor koffie en thee in het gemeentecentrum en op het plein. U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Let op: hoewel de temperaturen dit weekend bijna zomers lijken te worden is de temperatuur in de kerk verlaagd vanwege de hoge energiekosten. In de kerk kan het daardoor wat koud aanvoelen. Kleedt u warm aan voor de viering.

Ter ondersteuning van de viering in kerk en bij u thuis vindt u op deze pagina aanvullende informatie over de viering in ons eigen kerkgebouw. De viering is ook via livestream te volgen op de website. Scroll naar de bovenkant van deze pagina of de homepage en klik op de knop linksboven bij ‘Dienst terugkijken’ of – wanneer de viering gaande is en opgenomen wordt – ‘Live’. De button verandert automatisch. De viering terugkijken via de website kan vanaf de dag erna.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecten

De  diaconale collecte is deze zondag bestemd voor onze partnerkerk, de Protestantse Kerk van Nias op de Batu-eilanden (BNKP) in Indonesiё. Het is het gebied van de watersnoodramp na de beruchte tsunami (alweer enige jaren terug).

Het Luthers Zendings Genootschap onderhoudt een partnerschaprelatie in genoemde concentratiegebieden (bijv. het genoemde Nias en de Batu-eilanden in Indonesië en in Suriname). Zij ondersteunt  Lutherse  projecten in binnen- en buitenland en verricht deze taak in oecumenische samenwerking. Het Luthers Genootschap hoopt dat de kerken genoemde projecten blijven steunen om zowel de gemeenschap op Nias en de Batu-eilanden, evenals de projecten in de andere aandachtsgebieden als bijvoorbeeld Suriname, verder gestalte te kunnen geven.

De 2e collecte is deze zondag bestemd voor het jeugdwerk in onze eigen gemeente.

Als u niet in de gelegenheid bent om uw bijdrage te geven tijdens de viering, kunt een bijdrage overmaken naar de diaconie of naar de kerkrentmeester. Vermeldt daarbij s.v.p. voor welke doelen u een bijdrage overmaakt. U kunt uw gaven overmaken:
– voor de diaconie op rekeningnummer: NL70 INGB 0005859694
– voor de kerk op rekeningnummer: NL81 INGB 0000850125

Vredesengel te gast

In de vredesweek die half september plaatsvond, is door kinderen in samenwerking met kunstenares Jacomijn Schellevis een Vredesengel gevormd. Deze engel is in de vredesweek onthuld, en is op reis gegaan door Zwolle. De engel heeft nu (tijdelijk) een plekje bij ons in de kerk gekregen. Zoek maar op, als je in de gelegenheid bent om naar de kerk te komen.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Zondag 20e na Trinitatis, ds Margo Jonker

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste vier banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!