Kijk live Dienst terugkijken
2 december 2022

Viering op 4 december – Zondag 2e Advent

Volk van Jeruzalem, dat op de Sion woont, de HEER zelf komt van ver.
Dan zal de HEER zijn machtige stem laten horen. Jullie zullen verheugd zijn.
(antifoon naar Jesaja 30 : 19,30,29)

Viering voor kerk en thuis

Op zondag 4 december is het de tweede zondag van Advent, de voorbereidingstijd op Kerst. De kerkelijke kleur is paars. In de tijd van Advent ontsteken we iedere zondag een nieuwe kaars in de Adventskrans. De kerststal wordt in de loop van weken gevuld met een ieder die met het kerstevangelie te maken heeft. In de kerk lezen we in de tijd van Advent over vier vrouwen die in het geslachtsregister van Jezus genoemd worden: Bathseba, Tamar, Rachab en Ruth. En natuurlijk ook Maria!

Deze zondag gaat ds. Jaap Wiegers uit Olst voor. Hij is een bekende (gast)voorganger in onze gemeente en schrijft met regelmaat in het Luthers Dagboek. Organist is Luuk Schuurman.

Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent altijd welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de kerk te komen. Na de viering is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen.

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Let op: in verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet. Kleedt u warm aan voor de viering.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

Deze adventszondag is de diaconale collecte bestemd voor De Lutherstichting. De Luherstichting vraagt dit jaar weer uw aandacht voor de noden van Lutherse partnerkerken in de verstrooiing. De Lutherstichting is een doorgeefluik naar de Martin Luther Bund, waarin verschillende, ook niet-Duitse Lutherse kerken samenwerken. Het is een aanbeveling om elkaar over grenzen heen de hand te reiken.

De 2e collecte is deze zondag bestemd voor het het werk in onze eigen gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Zondag 2e advent, ds J. Wiegers

Bloemengroet

Voor de periode van Advent en Kerst wordt in de komende weken uitgegaan van een basissymboliek vanuit de volgende gedachte: 

AAN TAFEL! 

Plek voor iedereen 

De tafel is de basisgedachte, de tafel waaraan iedereen genodigd wordt,
mee mag doen, het leven kan vieren met alle ups en downs en waar God aanwezig is.

 In de lezingen op de adventszondagen gaat het over vier vrouwen, Bathseba, Ruth, Rachab en Tamar.
Zij zijn verbonden met de levenslijn in de geschiedenis van Jezus.

 Zij zijn de dragers van de tafel.

Per zondag gaat het verhaal over een van deze vrouwen.

 De tafel is vierkant, een verwijzing naar de eerste altaren in de tempel

bloemschikking 2e advent

Vandaag staat Ruth centraal, Ruth maakt een reis naar het onbekende, zij ervaart pijn om het vertrouwde dat ze achter zich laat.
In de schikking staan de korenaren symbool voor Ruth, die terecht komt in het broodhuis, Bethlehem. De naaldboomtakken verbeelden het verdriet van Ruth en Naomi.

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste vier banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!