Kijk live Dienst terugkijken
4 december 2020

Viering op 6 december – 2e Advent

Verwacht de komst des Heren… (Lied 439)

Viering voor kerk en huis

Zondag 6 december is de 2e zondag van Advent, de periode van inkeer en overdenking in de toeleving naar het Kerstfeest. Daarom is de kleur voor deze zondag (donker)paars. Op deze zondag gaat dominee Maren Overbosch-Mielke voor. Zij is lid van onze gemeente, geestelijk verzorger in de Isala klinieken en predikant van de Lutherse Gemeente te Groningen.  Twee jaar geleden heeft zij de zending voor haar werk als geestelijk verzorger in de Isala ontvangen vanuit onze kerk.

Aanmelden noodzakelijk

Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 30 personen) in het kerkgebouw de viering meevieren. Wilt u de viering bijwonen, meldt u dan ruim van tevoren aan via aanmelden@elkz.nl bij Harry en Marga Konings. Zie voor verdere gegevens de homepagina. Aanmelden is in alle gevallen noodzakelijk om de coronavoorschriften na te kunnen leven.

Liturgie

De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk vormgeven.

Nieuws: Adventsbode #2

De opbouw van de stal…

In de aanloop naar het Kerstfeest is binnen de gemeente een project gestart waar iedereen aan kan meedoen. We verbinden ons met elkaar door gezamenlijk thuis een stal op te bouwen in de komende weken. Over ontwikkelingen en de nieuwtjes rondom het adventsproject wordt u op de hoogte gehouden via een heuse Adventsbode. Het tweede nummer is nu uit en kunt u hieronder via de knop inzien en downloaden.

Schrijfpakketjes Amnesty International: Schrijft u mee?

Op 10 december is de Dag van de Mensenrechten – schrijf mee. Op die dag is er wereldwijd de Amnesty schrijfactie voor 10 mensen die onterecht gevangen zitten of gemarteld zijn. Een betrokken gemeentelid verzorgt iedere maand een schrijfactie voor Amnesty in de kerk. Zo ook deze zondag. In verband met de coronasituatie heeft Amnesty Nederland een bijzonder actie bedacht: thuisschrijfpakketjes (10 voorbeeldbrieven, 10 solidariteitskaarten voor de gevangenen, vellen papier, pen en poster in een FSC-papieren envelop) gemaakt om thuis te schrijven of in de werk- of vriendenkring.

Op zondag 6 december kunt u de schrijfpakketjes in de kerk in ontvangst nemen.  Op zondag 13 december kunt u ze weer inleveren. Amnesty Zwolle zorgt dan voor de verzending. U kunt ook op donderdag 10 december 10.00-18.00 uur in Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes, meedoen aan de schrijfactie met respectering van de coronaregels.

Schrijft u mee voor vrijheid van gevangenen en voor respectering van mensenrechten?

Dienst terugluisteren

De geluidopname van de dienst zal – wanneer beschikbaar – na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren.

Viering 2e advent – ds Maren Overbosch-Mielke

Collecten

De diaconie vraagt deze zondag uw bijdrage voor Kerk in Actie – project Exodus. Deze organisatie, partner van Kerk in Actie, ondersteunt (ex) gedetineerden bij het werken aan een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Ze kunnen terecht in een van de elf Exodushuizen.

Veel gevangenen willen na het uitzitten van hun straf een nieuw leven opbouwen. Maar het blijkt moeilijk om dit op eigen kracht te doen. Exodus kiest voor een structurele aanpak met aandacht voor wonen, werken, relaties en zingeving. Samen met meer dan 1.600 vrijwilligers, vaak afkomstig uit kerkelijke gemeenten, ondersteunt Exodus jaarlijks 4.000 gevangen, ex-gevangenen en hun familieleden. Met de opbrengst van de collecte steunt Kerk in Actie het werk van Exodus en andere diaconale projecten in Nederland.

 De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

We wensen u een fijne zondag toe!