Kijk live Dienst terugkijken
4 april 2024

Viering op 7 april – Zondag Quasi modo geniti – 1e na Pasen

Halleluja! Verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt. Halleluja

Antifoon naar 1 Petrus 2:2

Viering voor kerk en thuis

De voorganger in deze dienst is ds. Iemke Epema en Luuk Schuurman bespeelt het orgel. Iemke is predikant van de Oosterkerk-Adventskerk en zij is een van de mensen die de oecumenische gespreksgroep ‘Het verhaal gaat’ begeleidt. De liturgische kleur deze zondag is wit.

Voorafgaand aan en na de viering is er in het gemeentecentrum alle gelegenheid om met elkaar bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

Het diaconale collectedoel op zondag 7 april is bestemd voor de opleiding van vrouwen in West-Papoea. Overal in West Papoea zijn vrouwen actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk. Het vormingscentrum P3W leidt vrouwen op, zodat ze vol zelfvertrouwen kunnen bouwen aan de kerk en de samenleving. Het grootste centrum van P3W staat in Padang Bulan, vlakbij Jayapura. Vrijwel alle vrouwen die cursussen van de P3W hebben gevolgd, vervullen een voortrekkersrol in het dorp waar ze vandaan komen. Zij richten vrouwenverenigingen op, leiden alfabetiseringscursussen en geven betrouwbare informatie over ziekten zoals aids. Ze zijn ook in staat om vrouwen te helpen die lijden onder geweld in hun gezinnen. Belangrijk is ook dat opgedane kennis wordt doorgegeven aan hun kinderen. De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

We wensen u een gezegende zondag!

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.