Kijk live Dienst terugkijken
6 januari 2023

Viering op 8 januari – 1e Zondag na Epifaniën

“Let op, ik zal mijn bode zenden. In uw hand liggen macht en kracht besloten, u beslist wie groot en machtig is.”
(antifoon naar Maleachi 3 : 1, 1 Kronieken 29 : 12)

Viering voor kerk en thuis

Deze tweede zondag van het jaar 2023 vieren we Epifaniën, de verschijning van onze Heer Jezus Christus, Driekoningen. De kerkelijke kleur voor deze zondag is wit. Aan de orde is de lezing van Driekoningen. Ds. Bas Zitman, emerituspredikant in Zwolle, is (gast)voorganger en geen onbekende in onze gemeente. Ton Lans bespeelt het orgel. We volgen Liturgie II.

Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent altijd welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de kerk te komen. Na de viering is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Deze zondag liggen ook weer brieven klaar van Amnesty om te ondertekenen. Van harte welkom!

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Let op: in verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet. Kleedt u warm aan voor de viering. In de banken liggen dekentjes die u kunt gebruiken, mocht u het koud krijgen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

Op deze zondag is de diaconale collecte bestemd voor Stichting Edukans. Deze stichting gelooft in scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. Dit sluit aan op het uitgangspunt van onze eigen diaconie dat we hanteren wanneer het gaat om hulpvragen van diverse hulporganisaties. Ieder kind heeft recht op onderwijs. Toch gaan er wereldwijd ruim 70 miljoen kinderen niet naar school. Edukans betrekt jaarlijks ruim 300.000 leerlingen in Nederland hierbij door acties gericht op wereldwijde onderwijsprojecten.

De 2e collecte is deze zondag bestemd voor herstelwerkzaamheden van de toren van de Evangelisch Lutherse kerk in Oude Pekela. U kunt hier meer over lezen in de net verschenen Flambouw.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Zondag 1e na Epifanie, ds Bas Zitman

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!