Kijk live Dienst terugkijken
6 oktober 2023

Viering op 8 oktober – 18e na Trinitatis

‘Beloon wie standvastig op u wachten, laat uw profeten geloofwaardig blijken.
Verhoor, Heer, het gebed van uw dienaren.’

Antifoon naar Sirach 36:18

Viering voor kerk en thuis

De achttiende zondag na Drievuldigheidszondag. De kerkelijke kleur is groen. Voorganger is ds. Margo Jonker en Wilbert Potjes is de organist. Een eenvoudige viering over een moeilijke evangelielezing. Er wordt veel gezongen deze dienst en we zingen mooie intensieve liederen. Onder andere psalm 80, een psalm die aansluit bij de lezing uit de profetie van Jesaja en het evangelie van Matteüs.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

Op zondag 8 oktober is de diaconale collecte bestemd voor de stichting Hart voor Zwolle. De stichting is een aantal jaren terug ontstaan vanuit een initiatief van twee jonge theologen die een droom hadden voor hun stad: Jongeren inspireren om zich in te zetten voor kwetsbare Zwollenaren. Het platform wil jongeren inspireren om zich vrijwillig in te zetten voor hun medebewoners en ze verbinden met mensen die zelf geen netwerk hebben. Vele jongeren zetten zich inmiddels op allerlei plekken in voor hun stadsgenoten: ze zien om naar eenzame ouderen, kijken voetbal met dakloze herberggasten of ondernemen activiteiten met vluchtelingen. Zo bouwen we samen aan een stad waarin mensen naar elkaar omzien!

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.

We wensen u een gezegende zondag!