Kijk live Dienst terugkijken
5 juni 2024

Viering op 9 juni – Tweede zondag na Trinitatis

De Heer was mij tot steun. Hij leidde mij weg uit de nood en gaf mij ruimte, bevrijdde mij, omdat hij mij liefhad.

Antifoon naar Psalm Psalm 18:19b en 20

Viering voor kerk en thuis

Zondag 9 juni wordt een viering gehouden rondom de Schepping. Genesis 1, die prachtige lezing waarmee de bijbel begint over de schepping. Zelden wordt die lezing in het geheel gelezen. Zondag 9 juni wel. Om eens goed te gaan zitten voor het scheppingsverhaal! Voor deze viering is een Ad Hoc-koor actief en heeft Luuk Schuurman met een groep mensen enthousiast gestudeerd op best wel ingewikkelde liederen. Cantor-organist Luuk Schuurman en Toon Hagen werken muzikaal samen. Lisanne Lip bespeelt de fluit. Ds. Margo Jonker is voorganger. De kerkelijke kleur is groen. We zingen Psalm 148 in zijn geheel. Een prachtige scheppingspsalm. Zes coupletten is best stevig om te zingen, maar ik vind het lastig om een van de coupletten er uit te laten. In wisselzang is het vast te doen. Psalm 19 klinkt in een zetting van Toon Hagen. En het slotlied van de zondag, lied 825 ‘De wereld is van hem vervuld’, is van een prachtige schoonheid en diepe inhoud. Kom en zing mee de lof aan God in deze muzikale scheppingsviering!

Voorafgaand aan en na de viering is er in het gemeentecentrum alle gelegenheid om met elkaar bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

Op zondag 9 juni collecteert de diaconie voor de Stichting Christ’s Hope. Deze stichting heeft als doel: het geven en bevorderen van verschillende soorten hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen in landen waar veel hiv-/aids-infecties voorkomen. In Afrika is aids nog altijd een groot probleem. Miljoenen kinderen lijden direct of indirect aan de gevolgen. Doordat ze wees worden of zelf ziek zijn. Voor deze kinderen is zorg nodig. Door het werk van Christ’s Hope ontvangen zij hoop op een betere toekomst, zonder aids. De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

We wensen u een gezegende zondag!

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.