Kijk live Dienst terugkijken
7 oktober 2022

Viering op 9 oktober – 17e zondag na Trinitatis – Heilig Avondmaal

God, ons schild, zie naar ons om, sla goedgunstig het oog op uw gezalfde
(antifoon naar Psalm 84 : 10)

Viering voor kerk en thuis

Op deze zeventiende zondag na Trinitatis gaat onze eigen predikant Margo Jonker voor. In deze viering vieren we het Heilig Avondmaal en verleent de cantorij medewerking aan de viering. Luuk Schuurman is cantor-organist. In deze viering zal hij voor het eerst de cantorij dirigeren. Bart Lip begeleidt de cantorij op het orgel. De kerkelijke kleur is groen.

De viering is ook via livestream te volgen op de website. Scroll naar de bovenkant van deze pagina of de homepage en klik op de knop linksboven bij ‘Dienst terugkijken’ of – wanneer de viering gaande is en opgenomen wordt – ‘Live’. De button verandert automatisch. De viering terugkijken via de website kan vanaf de dag erna.

Na de viering is iedereen welkom voor koffie en thee in het gemeentecentrum en op het plein. U bent van harte welkom om de viering met ons mee te vieren! U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Ter ondersteuning van de viering in kerk en bij u thuis vindt u op deze pagina aanvullende informatie over de viering in ons eigen kerkgebouw.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

ds Margo Jonker, 17e na Trinitatis

Collecten

De diaconale collecte van deze zondag is bestemd voor de Kabanga Hospital Foundation. Deze stichting is in 2010 opgericht met als doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg binnen het Kabanga Hospital in Tanzania. De stichting heeft vier algemene doelstellingen: – Kwaliteitsverbetering van zorg – Wederzijdse kennisuitwisseling en ontwikkeling – Materiële en financiële steun – (Na)scholing van studenten en personeel. Door geld in te zamelen probeert de stichting vraag gestuurde projecten vanuit het ziekenhuis te financieren.

Het ziekenhuis telt 190 bedden en is voor Tanzaniaanse begrippen goed uitgerust met onder andere zeven verpleegafdelingen, een eigen polikliniek, drie operatiekamers, een röntgenapparaat en een laboratorium. Mede dankzij deze faciliteiten heeft het sinds 2010 een ‘referral’ status gekregen (er kan naar hen doorverwezen worden) vanuit de regering en komt de lokale bevolking in dit uitgestrekte gebied vaak van ver naar het Kabanga Hospital voor de nodige medische zorg.

De 2e collecte is deze zondag bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Als u niet in de gelegenheid bent om uw bijdrage te geven tijdens de viering, kunt een bijdrage overmaken naar de diaconie of naar de kerkrentmeester. Vermeldt daarbij s.v.p. voor welke doelen u een bijdrage overmaakt. U kunt uw gaven overmaken:
– voor de diaconie op rekeningnummer: NL70 INGB 0005859694
– voor de kerk op rekeningnummer: NL81 INGB 0000850125

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste vier banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!