Kijk live Dienst terugkijken
3 juli 2020

Viering Trinitatis IV op 5 juli

Viering voor kerk en huis

Zondag 5 juli is de vierde zondag na Trinitatis. Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 50 personen) weer in het kerkgebouw de viering vieren. Op deze pagina vindt u nog steeds de liturgie voor de viering zodat u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk kan vormgeven.

Dominee Jan Woltinge, emeritus predikant in Zwolle, heeft de viering voor deze zondag voorbereid. De geluidsopname van de dienst zal na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren. De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder:

Video

We hebben besloten geen video meer te maken en te plaatsen speciaal voor de thuisvieringen. Dit heeft te maken met de vakantieperiode én omdat het weer mogelijk is om in de kerk vieringen bij te wonen. En als u er niet bij kan zijn, kunt u de viering hier beluisteren. Wij danken iedereen die in de afgelopen maanden hun tijd, energie en middelen hebben ingezet voor het maken van de video’s!

Dienst terugluisteren

Collecten

Vakantiepret voor kinderen in Armoede

Deze zondag wordt gecollecteerd voor Kinderen in armoede. Maar liefst één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Als hun klasgenootjes op vakantie gaan, blijven zij achter. Kerk in Actie ondersteunt kerken en organisaties die armoede  in Nederland bestrijden, bijvoorbeeld met de Actie Vakantietas.

Samen met plaatselijke kerken wil Kerk in Actie kinderen die opgroeien in armoede verrassen met een vakantietas. Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke tas, lokale kerken vullen deze met leuke cadeautjes en kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje, het zwembad of een pretpark in de buurt. Kinderen krijgen bijvoorbeeld via de voedselbank een vakantietas van de kerk. Dankzij het buitenspeelgoed gaan ze nu vaker naar buiten en hebben meer contact met de kinderen uit de buurt. Of een kindje van twee jaar oud die dankzij de vakantietas nu kan kleuren en spelen. Maar vooral ook omdat er mensen zijn die aan hen denken!

De 2e collecte op zondag 5 juli is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Wij wensen u een fijne zondag toe!