Kijk live Dienst terugkijken
30 juli 2020

Viering Trinitatis VIII op 2 augustus

Viering voor kerk en huis

Zondag 2 augustus is de achtste zondag na Trinitatis. Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 50 personen) in het kerkgebouw de viering vieren. Op deze pagina vindt u de liturgie voor de viering zodat u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk kan vormgeven.

Dominee Rieky Chrisstoffers gaat deze zondag voor. Zij is emeritus PKN predikant in Zwolle en komt voor het eerst bij ons. De geluidsopname van de dienst zal na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren. De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder:

Dienst terugluisteren

Viering Lutherse gemeente Zwolle 2 augustus 2020

Collecten

De diaconale collecte is bestemd voor Kinderhospice Binnenveld in Barneveld. Door de coronaproblematiek heeft het startsein voor de bouw van een kinderhospice enige tijd vertraging opgelopen. Inmiddels is een start gemaakt om een dagopvang te realiseren voor kinderen die behandeld moeten worden voor een vorm van kanker. In deze tijd blijkt ook dat de zorg voor deze kinderen zeer intensief is, want bij de kinderen die moeten overblijven is de wens om de ouders bij zich te hebben heel groot. 

Dagopvang Binnenveld is bedoeld voor zieke kinderen uit de wijde omgeving. Het gaat hierbij net zoals in het kinderhospice om kinderen met een intensieve lichamelijk zorgvraag. Daarvoor is een gespecialiseerde verpleegkundige aanwezig. Maar de nadruk ligt ook op de dagopvang in de pedagogische zorg, want ieder kind, ziek of gezond, wil zich ontwikkelen. De nadruk in de opvang ligt dan ook mede op de sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling. 

De tweede collecte is voor het werk in onze eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Bloemengroet

Bloemschikking voor Trinitatis 8 door Saskia Post

Wij wensen u een fijne zondag toe!