Kijk live Dienst terugkijken
21 augustus 2020

Viering Trinitatis XI op 23 augustus

“Ontzagwekkend bent u, God, in uw heiligdom. De God van Israël, hij geeft macht en nieuwe kracht aan zijn volk. Geprezen zij God!” (antifoon naar Psalm 68:36)

Viering voor kerk en huis

Zondag 23 augustus is de elfde zondag na Trinitatis. De kleur is groen. Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 50 personen) in het kerkgebouw de viering meevieren. Wilt u de viering bijwonen, meldt u dan aan via aanmelden@elkz.nl bij Harry en Marga Konings. Zie voor verdere gegevens de homepage. Aanmelden is in alle gevallen noodzakelijk om de coronavoorschriften na te kunnen leven. Op deze webpagina vindt u de liturgie voor de viering zodat u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk kan vormgeven.

Dominee Margo Jonker gaat deze zondag voor in een bijzondere dienst waarin ook Dite Husselman wordt gezegend als nieuwe diaken. Hiermee kan de diaconie weer op volle sterkte werken en dat is geen overbodige luxe in deze tijden!

De geluidsopname van de dienst zal na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren. De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder:

Dienst terugluisteren

Collecten

De diaconale collecte is deze zondag bestemd voor de Stichting Roemeniё. De Roemeense organisatie “O lume mai buna-Romania” – (Stichting “Een betere Roemeense wereld”) heeft als hoofddoel het structureel verbeteren van de leefsituatie van minder bedeelden in Roemenië. Zowel individueel als in gezins- en/of groepsverband. Hierbij maakt de stichting geen onderscheid in leeftijd, religie of achtergrond. De stichting werkt vanuit een christelijke grondslag. 

De tweede collecte is bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Bloemengroet

bloemschikking en foto: Saskia Post

Wij wensen u een fijne zondag toe!