Kijk live Dienst terugkijken
28 augustus 2020

Viering Trinitatis XII op 30 augustus

“God, breng mij uitkomst. Heer kom mij haastig te hulp.” (antifoon naar Psalm 70:2)

Viering voor kerk en huis

Zondag 30 augustus is de twaalfde zondag na Trinitatis. De kleur is groen. Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 50 personen) in het kerkgebouw de viering meevieren. Wilt u de viering bijwonen, meldt u dan ruim van tevoren aan via aanmelden@elkz.nl bij Harry en Marga Konings. Zie voor verdere gegevens de homepage. Aanmelden is in alle gevallen noodzakelijk om de coronavoorschriften na te kunnen leven. Op deze pagina vindt u de liturgie voor de viering, zodat u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk kan vormgeven.

Onze emeritus-predikant Chica van Dam gaat deze zondag voor in een dienst waarin we weer het Heilig Avondmaal – op een aangepaste manier – mogen vieren.

De geluidsopname van de dienst zal na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren. De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder:

Dienst terugluisteren

Collecten

Deze zondag 30 augustus collecteert de diaconie voor de Stichting Diyo Nepal. De in Vorden geboren en getogen Ilse Bennink en haar man Shiva Sapkota doen namens de Stichting Diyo Nepal wat ze kunnen om de Nepalezen te helpen.

Ilse emigreerde dertien jaar geleden naar Nepal en trouwde er een jaar later met Shiva. Zij begonnen het (duurzame) reisbureau Pure Nepal, wonen aan de rand van Kathmandu en zijn vrijwillige veldwerkers voor Diyo Nepal. De stichting ondersteunt de bewoners van circa vierhonderd bergdorpjes in het Dhading district in Midden-Nepal.Ilse en Shiva spelen sinds het begin van de coronacrisis ook een cruciale rol in de distributie van overlevingspakketten onder kwetsbare gezinnen in Kathmandu, waarbij ze samenwerken met de lokale overheden. Door de lockdown zitten talloze gezinnen van de ene op de andere dag zonder inkomen. Ilse Sapkota-Bennink (38) durft in de Nepalese hoofdstad Kathmandu de straat niet meer op. Het land zit vanwege de coronacrisis al veertig dagen in een strenge lockdown waarbij de politie keihard optreedt. Dat zorgt voor stress, angst en honger onder de bevolking. Via de stichting probeert men de plaatselijke bevolking te helpen.

De 2e collecte op zondag 30 augustus is bestemd voor het Jaap Meijer Bloemenfonds. Dit geld is bestemd voor de bloemen die wekelijks op de altaartafel en de Godtskiste staan, bloemen die na de viering  als felicitatie, groet of bemoediging naar gemeenteleden worden gebracht.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Bloemengroet

bloemschikking en foto: Saskia Post

Wij wensen u een fijne zondag toe!