Kijk live Dienst terugkijken
3 september 2020

Viering Trinitatis XIII op 6 september

Viering voor kerk en huis

Zondag 6 september is de 13e zondag na Trinitatis. De kleur is groen. Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 50 personen) in het kerkgebouw de viering meevieren. Wilt u de viering bijwonen, meldt u dan ruim van tevoren aan via aanmelden@elkz.nl bij Harry en Marga Konings. Zie voor verdere gegevens de homepagina. Aanmelden is in alle gevallen noodzakelijk om de coronavoorschriften na te kunnen leven. Op deze pagina vindt u de liturgie voor de viering, zodat u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk kan vormgeven.

Deze zondag is studentenpredikant ds. Martin Jans weer te gast bij ons. Wij steunen het studentenpastoraat in Zwolle en zijn ook via deelname aan het bestuur betrokken, en dan is het fijn dat de onderlinge betrokkenheid ook via een viering met de studentenpredikant als voorganger tot uiting kan komen. Na de dienst kunnen weer brieven voor Amnesty International worden getekend.

De geluidsopname van de dienst zal na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren. De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder:

Dienst terugluisteren

Ds Martin Jans 13e na Trinitatis

Collecten

De diaconale collecte is bestemd voor de Stichting Open Doors. Deze stichting  steunt wereldwijd christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors geeft training en verleent als organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.  Wereldwijd wordt gewerkt in circa vijftig landen. Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de vervolgde kerk.  Open Doors houdt speciale campagnes, organiseert reizen naar gesloten landen en geeft  presentaties in heel Nederland. De verhalen van vervolgde christenen worden op deze wijze meer (in)voelbaar gemaakt.

De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Bloemengroet

Wij wensen u een fijne zondag toe!