Kijk live Dienst terugkijken
8 oktober 2020

Viering Trinitatis XVIII op 11 oktober

Verhoor, Heer, het gebed van uw dienaren. (Antifoon naar Sirach 36 : 18)

Viering voor kerk en huis

Zondag 11 oktober is de 18e zondag na Trinitatis. De kleur is groen. Voorganger deze zondag is onze emeritus predikant dominee Chica van Dam. Deze viering staat in verbondenheid met de viering van onze zustergemeente in Kampen, waarvan een afvaardiging deze keer in onze dienst aanwezig hoopt te zijn. In de viering zal het Heilig Avondmaal – coronaproof -worden gevierd.

Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 30 personen) in het kerkgebouw de viering meevieren. Wilt u de viering bijwonen, meldt u dan ruim van tevoren aan via aanmelden@elkz.nl bij Harry en Marga Konings. Zie voor verdere gegevens de homepagina. Aanmelden is in alle gevallen noodzakelijk om de coronavoorschriften na te kunnen leven.

De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk vormgeven.

Dienst terugluisteren

De geluidopname van de dienst zal – wanneer beschikbaar – na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren.

Collecten

De diaconale collecte is bestemd voor de Stichting Signi zoekhonden. Dit is een non-profit stichting, die ten doel heeft om vermiste mensen (levend of overleden) op te sporen. Dat gebeurt met behulp van zoekhonden en een professioneel duik-, sonar-, vaar- en grondonderzoek team. Sinds 2004 zoekt de stichting wekelijks met haar honden in de meest uiteenlopende omstandigheden naar vermiste personen. Deze intensieve inzet vraagt niet alleen het uiterste van de honden, maar ook van de 50 vrijwilligers die Signi telt. De stichting is uniek in haar inzet, prestaties, volharding, belangeloosheid en professionaliteit. Naast de zoekacties in Nederland heeft Signi haar expertise ingezet in diverse internationale rampgebieden.

De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Wij wensen u een fijne zondag toe!