Kijk live Dienst terugkijken
14 december 2023

Vieringen en activiteiten rondom kerst en de jaarwisseling

Rondom kerst en de jaarwisseling zijn er tal van activiteiten en vieringen in onze kerk. Onderstaand een overzicht, iedereen van harte welkom!

Kerstavond – zondag 24 december, 19.00 uur
Op tijd bij de stal. In de Kerstnacht zal de bel luiden, zodat iedereen bij de stal kan zijn. Kinderen en jongeren zullen een muzikale bijdrage hebben o.l.v. Gertine Hoefnagel en Luuk Schuurman. U kunt genieten van het welluidende kerstverhaal.

Eerste Kerstdag ‘Een blij geluid’ maandag 25 december 2023, 10.00 uur
Op Eerste Kerstdag wordt de lof ruim en klankrijk gezongen, als de engelen in de velden deden. We horen een blij geluid opklinken uit het kerstevangelie. Het Heilig Avondmaal wordt gevierd. Luuk Schuurman is organist, ds. Margo Jonker voorganger. De cantorij werkt mee en zingt het prachtige Magnificat van Philip Stopford.

Spelmiddag met pannenkoeken – donderdag 28 december, 14.00-16.00 uur.
Spelmiddag in de kerk. Met knutselen, spelletjes en veel gezelligheid. En natuurlijk: pannenkoeken eten. Een vrije collecte is aanwezig ten behoeve van het diaconale project ‘Gered gereedschap’. Iedereen die van spelletjes houdt, en zeker ook kinderen, met hun vrienden en vriendinnen, vaders en moeders, opa’s en oma’s zijn hartelijk welkom!

Oliebollencafé – vrijdag 29 december 2023 van 15.00 tot 17.00 uur.
Een gezellig café in het gemeentecentrum. De gastvrouwen van die dag zijn de vrouwen uit de Oekraïne. Zij bakken oliebollen t.b.v. een voedselbank in de Oekraïne. Om ter plekke te genieten of om mee naar huis te nemen. Wees van harte welkom!

‘Door goede machten omgeven’ – viering op zondag 31 december, 10.00 uur
Deze viering zal ingetogen en beschouwend zijn. En het mooie lied van Dietrich Bonhoeffer ‘Door goede machten trouw en stil omgeven’ zal gezongen worden. Voorganger ds. Margo Jonker, cantor-organist Luuk Schuurman.

Nieuwjaarsconcert – zaterdag 6 januari 2024, 16.00 uur
Met Bach het nieuwe jaar in. Luuk Schuurman geeft een orgelconcert op het Leeflang-orgel van de Lutherse Kerk. Iedereen welkom. Toegang is gratis. Collecte bij de uitgang.

Viering met afscheid en bevestiging – zondag 7 januari 2024, 10.00 uur.
Op deze zondag vindt afscheid en bevestiging van ambtsdragers plaats. Nadien is er alle tijd om elkaar heil en zegen voor het jaar 2024 toe te wensen.

Interreligieuze gebedsviering – zondag 7 januari, 19.30 uur 2024 in de Oosterkerk
De jaarlijkse Interreligieuze gebed voor de vrede vindt plaats onder de titel ‘Leve(n) de vrede’. Met medewerking van leden van de synagoge, de kerken, en de Ulumoskee.