Kijk live Dienst terugkijken
15 april 2019

Vieringen in de Stille Week

Deze week, de Stille Week, zijn er iedere avond vieringen ter voorbereiding op het feest van Pasen. Alle vieringen hebben een eigen karakter. U bent van harte welkom.

Op maandag, dinsdag en woensdag is er om 19.30 uur een vesper. Gemeenteleden hebben deze voorbereid en leiden de vespers. Gea Hoven en Gerrit Bril zijn de organisten bij deze vespers.

Op Witte Donderdag, 18 april, is om 19.30 een viering met het Heilig Avondmaal. De cantorij werkt mee aan deze viering, o.l.v. Gea Hoven. Zij is ook de organist.

Op Goede Vrijdag, 19 april, is een ingetogen lezingenvieringen. Naast onze vaste organist Gea Hoven, werken Jaline Schaak (viool), Sophia Schaak (fluit) en Mariska van der Vaart (fluit) mee aan deze viering.

Op Stille Zaterdag is de Paaswake, die om 21.30 uur buiten begint, bij een vuur. Binnen zullen we de Paaskaars, het licht van Christus verwelkomen. We lezen uit de bijbel van bevrijding en doorgang. Iedereen mag naar voren komen om de doop te vernieuwen. En het Paasevangelie wordt midden in de gemeente gelezen. We eindige weer buiten bij het vuur – en reiken elkaar het licht aan, dat Christus voor ons is. Toon Hagen is de organist en Karin Vrieling speelt klarinet.

Op Paaszondag, 10.00 uur, vieren we ruim en vrij de Opstanding en  het Leven door God gegeven. Het Heilig Avondmaal vieren we in de kring. Gea Hoven en Bart Lip zijn de organist en Andrea Nijland en Karin Vrieling bespelen de klarinet. U bent van harte welkom in al deze vieringen.