Kijk live Dienst terugkijken
19 november 2023

Website van het jaar 2023!

Onze website is op zaterdag 18 november uitgeroepen tot Kerkwebsite van het jaar 2023!

Geloof in Communicatie

Tijdens de inspiratiedag Geloof in Communicatie in Barneveld werd in aanwezigheid van 200 deelnemers de uitslag bekendgemaakt van de verkiezing van de Kerkwebsite van het jaar 2023. Uit de inzendingen werd onze website, samen met de website van de katholieke parochie Vituskerk Blaricum, verkozen tot website van het jaar met een gedeelde eerste plaats.

Jury-oordeel

De jury – bestaande uit Kelsey de Haan, Elly van Eig en Angeliek Knol, drie generaties websitebezoekers – koos voor deze sites omdat het ‘zeer uitnodigende, inspirerende en overzichtelijke websites zijn. Als je deze websites bekijkt krijg je gewoon zin om deze kerkgemeenschap te bezoeken’. Dat is toch een erg mooi compliment!

Criteria

Gekeken is naar de volgende criteria:
– is de website aansprekend?
– ervaar je als bezoeker iets van Jezus’ aanwezigheid;
– nodigt het uit tot bezoek aan de geloofsgemeenschap?
– is daarover gemakkelijk informatie te vinden?

Namens onze kerk nam Elly Touwen de bijbehorende plaquette en bloemen in ontvangst. Een door haar geschreven impressie van de dag is hierna te lezen. We gaan op zoek naar een passende plek voor de versierselen.

Niet voor het eerst

Het was niet de eerste keer dat onze kerk een prijs heeft gewonnen voor de website. Ook de voorganger – ontworpen door de Jaap Kloosterziel en Chris Eekel, die de site jaren lang heeft onderhouden – won vele jaren geleden de derde prijs bij de Webfish Awards voor de beste christelijke website van Nederland.

De huidige site bestaat alweer sinds 2018 en is samen met gemeenteleden ontworpen door Renier Vermaak. Bart Lip en Gerrit Bril verzorgen met Wilrik van ’t Noordeinde de inhoud van de website en de daaraan gekoppelde kerkmail voor gemeenteleden.

Verslag Elly Touwen

Elly Touwen stuurde ons de volgende impressie:

De inspiratiedag Geloof in Communicatie georganiseerd door het Bureau voor geloofscommunicatie De Zalige Zalm vond op 18 november plaats in de Emmauskerk in Barneveld. Redacties van tal van kerkbladen waaronder De Flambouw, waren voor deze dag uitgenodigd om geïnformeerd te worden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kerk en communicatie. Er waren negen workshop waarvoor je je kon inschrijven. Zelf heb ik als nieuwbakken redactielid deelgenomen aan de workshops: zeven gouden tips voor een goed kerkblad en hoe verhoog je de leesbaarheid van je kerkblad door goede vormgeving.

Het was een goed georganiseerde dag waar je veel informatie kreeg om een aansprekend blad te maken. Er waren ook prijsvragen uitgeschreven. Aan het eind van de dag werden de winnaars van het beste interview en de meest aansprekende websites bekend gemaakt. Tot mijn verbazing vielen we in de prijzen. De websites van de Evangelisch Lutherse Kerk Zwolle en van de Katholieke parochie Vituskerk Blaricum zijn beiden uitgeroepen tot Kerkwebsite van het Jaar 2023! De website van Haagse parochie Sterre der Zee eindigde op de derde plaats. […] De winnaars kregen bloemen, een fles bonbons en een bordje met daarop Kerkwebsite van het jaar 2023 met QR code waarmee je door kunt klikken naar de winnende websites. Met dank aan de Zalige Zalm voor deze goed georganiseerde inspirerende dag.