Dienst terugkijken

Wegwijzer in tijden van corona

In deze tijd van corona bestaat bij veel mensen behoefte om te zien hoe verschillende kerken omgaan met vieringen en activiteiten. Deze pagina biedt hopelijk waardevolle suggesties om eens te kijken naar initiatieven van andere kerken of kerkgenootschappen. In Luthers verband, maar ook in onze stad en landelijk. Weet u verbonden met andere gelovigen. Heeft u suggesties voor verbetering of aanvulling? Meldt het ons via het contactformulier. U kunt de filmpjes en websites bekijken door naar de gekleurde buttons te gaan er er op te klikken.

We beginnen met een bijzonder initiatief vanuit de Lutherse Wereldfederatie (LWF). Al enkele jaren wordt een muzikale adventskalender aangeboden waarbij elke dag een lied te horen en/of zien is vanuit een lutherse gemeenschap ergens in de wereld. Kijk, luister en geniet.

Luthers Nederland

Dominee Andreas Wöhle is predikant van de Lutherse Kerk in Amsterdam en is ook synodevoorzitter van de Lutherse kerken in Nederland. Hij heeft een bemoedigingstoespraak voor u opgenomen. Ook kunt u naar de kerstbemoediging van de Lutherse synode via onderstaande knop.

Er zijn verschillende gemeenten die korte vieringen uitzenden op de zondagmorgen (Amsterdam en Rotterdam iedere zondag om 10.30 uur) en/of korte video’s (vlogs) laten zien via hun websites. Voor wie in de buurt is: de kerk in Den Haag is iedere maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 13.30 open om een kaarsje aan te steken en/of een gebedsintentie op te schrijven.

Een ander initiatief is ‘Luistertroost’, meditaties met muziek. Verzorgd door Lydia Vroegindeweij en dominee Diederik van Loo, stadsdominee in Amersfoort en daar ook luthers predikant.

Zwolse kerken

In onze stad verzorgen verschillende kerken waar we ons mee verbonden weten binnen de Protestantse Gemeente Zwolle (PGZ) online vieringen en meditaties. U kunt deze naar behoefte benaderen via onderstaande buttons.

Landelijke websites

Ook via landelijke websites wordt u inspiratie en bezinning aangeboden of kunt u rechtstreeks (of later) diensten en vieringen volgen via internet. Een kleine selectie uit beschikbare websites. Let wel: onze gemeente is niet aangesloten bij een online dienst als kerkdienstgemist.nl of kerkstream. Onze vieringen kunt u daar niet beluisteren of bekijken.

Ter gelegenheid van Hervormingsdag 2020 hield minister-president Mark Rutte in coronatijd zijn Protestantse lezing op uitnodiging van de Protestantse Kerk Nederland onder de titel “Is een goed leven een perfect leven?” Kijk en luister naar wat het geloof voor de minister-president betekent.

Gebeden

In de Week van het gebed zijn elke dag gebeden op de website geplaatst. U kunt ze via de groene knop benaderen, nalezen en voor uw eigen gebeden gebruiken.

Vlag “houd moed, heb lief” bij de Lutherse kerk in Zwolle.