Kijk live Dienst terugkijken
8 februari 2024

Zwols leerhuis ‘in de voetsporen van een profeet’

De komende zondagen worden hoofdstukken uit het profetenboek Jeremia gelezen. Op het Leerhuis speuren we naar zinvolle navolging van deze profeet.

Jeremia is een van de grote profeten in de oude dagen van Israël. Er is wel naar hem geluisterd, maar de weerstand tegen hem is ook groot geweest; die kon uitgroeien tot weerzin… Jeremia is zijn leven niet zeker geweest. Maar hij is bij zijn roeping als profeet gebleven.

Tot nu toe hebben we gelezen uit Jeremia 1, 18, 19, 26 en 28. Op dinsdag 12 maart bestuderen we Jeremia 31:31-34. Een kort stukje uit de bijbel, een machtig stuk voor het leven en samenleven van Israël – en van allen die in het spoor van de bijbel willen leven: God sluit een nieuw verbond. Aan onrecht en ellende komt zo een einde. Met deze bijeenkomst zijn we klaar met het blokje Leerhuis-bijeenkomsten met Jeremia.

Iedereen is welkom. We kunnen u ook informatie toesturen; mail dan naar jan@woltinge.com. Er is geen voorwerk nodig, maar neem voor zover mogelijk wel zelf een bijbel mee. Start van de avond is om 20.00 (inloop vanaf 19.45) De programma duurt tot ongeveer 21.30. Locatie is de Lutherse Kerk, Koestraat 2-4. Iedereen van harte welkom!